Design a site like this with WordPress.com
Първи стъпки

Цена за изграждане на нов покрив

Всеки от вас, който планира да строи сграда, доста често си задава въпроса какъв покрив да избере и колко ще струва изграждането на покрива. Този въпрос опира най-вече до предпочитанията, които имате и до възможностите, с които разполагате. В тази статия ще се опитам да Ви представя нагледно цените за изграждането на различните видове покривни контрукции.

Изграждане на скатен покрив с керемиди

Изграждането на подобен покрив е един от най-предпочитаните варианти от клиентите. Въпреки големия интерес, цената на този тип покрив е около 140лв./м2 и доста често клиентите я намират за твърде висока. Причината за тази цена е, че до завършването на покрива и нареждането на керемидите е нужно използаването на много и разнообразни материали, приблизително 95лв./м2 както и доста труд, а цената за труд е около 40лв./м2.

Изграждане на скатен покрив с битумни шиндли

Този метод също е доста предпочитан в България и много широко разпространен в останалите страни. Неговата цена варира около 130лв./м2, но въпреки тази цена и визуално добре изглеждащия покрив, има доста спестявания спрямо качеството. Тези спестявания се изразяват в липсата на вентилиращ слой, изтънена дървена конструкция, както и спестено подложно фолио и изолация.

Изграждане на скатен покрив с метални керемиди

Тази система за играждане е един лесен начин за спестяване на пари. Покривът е изключително лек, а визията му наподобява на покрива с керемиди. Цената му е 130лв./м2, а изграждането му е доста по-бързо и опростено. 

Изграждане на покрив с фалцова ламарина

Този тип покриви са едни от най-дълготрайните, а това е и причината повето вили и хижи да бъдат изградени с подобен покрив. Към момента това е един от най-скъпите покриви – 145лв./м2, но е важно да се отбележи, че цената му сравнително се понижи в сравнение с предишните години. Направата на този покрив изисква специализиран труд. 

Изграждане на покрив тип сандвич панели

Този покрив е безспорен победител в категория цена – 115лв./м2, като единствената по-сложна стъпка при направата на му е затварянето на панела с гипсокартон. 

Изграждане на плосък покрив

На пръв поглед цената на плоския покрив би могла да Ви шокира, тъй като изглежда доста висока – 190лв./м2. Тук обаче е важно да се отбележи, че в цената е включена и бетонната конструкция под покрива, както и че липсват наклони и стрехи, а площта е разпределена по площта на самата сграда.

Изграждане на покрив с фотоволтаици

Със сигурност инвестицията за този покрив е сравнително по-голяма – 365лв./м2 и въпреки най-ниския процент разпространяемост, това е покривът с гарантирано най-дълъг живот. Причината за това е, че използването на фотоволтаиците, като покривно покритие не пропускат вода и осигуряват надеждно бъдеще на Вашия покрив. В този ред на мисли съществува още един разход и той се изразява в добива на енергия, като цената му за 10 години е 290лв. 

Какво е важно да знаем?

За изграждането и успешното завършване на един покрив са нужни многообразни слове с различни функции, както и много материали, труд и висококачествена изработка. С изключение на топлоизолационните панели, цените на останалите видове покриви са сравнително близки, като основната причина, която би могла да повлияе по някакъв начин цената е отсъствието на стрехи или наклони. 

Реклама

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: